Gavekort på INTROKURS SOM GIR VÅTTKORT

Vi åpner kurs sesongen igjen mai 2022, velkommen tilbake :-) 

Skal du på norgesferie, og ønsker å padle kajakk? Da må du ha sertifiseringen Våttkort før du kan leie kajakk. Dette kan vi tilby gjennom vårt Introkurs innen havkajakk, som er kvalifisert av Norsk Padle Forbund (NPF). 

Vi har kun 6 til 8 deltager pr instruktør og kurs, slik at du kan få den oppmerksomhet du trenger. På kurset vil du lære det grunnleggende om kajakkpadling. Det inkluderer padleteknikk, sikkerhet og navigasjon. 

Den siste delen av kurset er obligatorisk, her må du vise at du kan redde andre og deg selv (se bilde). Når du har vist du kan dette, er du kvalifisert for "Våttkort" og blir registret i NPF. Også er det bare å nyte livet i kajakken! Kurset tar 2,5 time.

Se også vårt blogginnlegg om Kayak Kurs i Oslo

NB! For at din kurspåmelding skal bli godkjent: Registrer deg og få bekreftelse på din påmelding til et av våre introkurs som gir våttkort, klikk på linken under og se etter stedet "Oslo, på Bygdøy". Hvis det er ledig, ser du "Gå til påmelding". Deretter, må du registrere en ny bruker hvis du ikke har det. Vi holder introkurs både helger og hverdager. Hverdager 17-20:00. Helger 11-14:00. Introkurset tar 3 timer.
Link:
https://www.vaattkort.no/

kr 1 300,00

Alt du trenger å vite om Våttkort!

Hva er våttkort?

Padleforbundets utdanningsstige heter Våttkort.Våttkort danner rammen for kursstigene og mulighetene for padleutdanning som finnes i Norges Padleforbund (NPF). Våttkort inneholder mange forskjellige padlekurs i ulike grener. Oslo By Kayak fokuser på kursstigen innen grenen havkajakk.

Oslo By Kayak anbefaler alle deltagere til å starte med et introkurs (3 t), som gir sertifiseringen Våttkort.Som da vil være det første trinn på denne 6-trinns utdanningsstigen. Oslo By Kayak har gjennom flere år holdt både introduksjonskurs og grunnkurs innen havkajakk. Vår vurdering er at grunnkurset (trinn 2) på sine 16 t, ikke nødvendigvis vil gi deltagere bedre padle ferdigheter enn deltager som tar introkurset på 3 timer.

Nøkkelen til progresjon og ferdighet innen havkajakk er hva deltageren velger å gjøre, etter kurset! Det vil si legger deltageren Våttkortet i skuffen etter endt kurs og ikke padler på flere måneder, så vil deltageren ikke ha like godt utnytte av våre kurs. Oslo By Kayak sitt mål med sine kajakk kurs er å lærer deltagere det som skal til for å få en god start på sin padling. Særlig ser vi at teknikk delen av introkurset er helt nødvendig for at deltageren utvikler riktig padleteknikk og hindrer muskel- og sene -skader.

Hva koster våttkort?

En kursaktør betaler Norges Padlerforbund 100 kr pr Våttkort som blir registrert i deres register. Dette er som regel inkl i prisen kunden betaler.Et introkurs (3t) som gir deg sertifiseringen Våttkort, ligger mellom 900 til 1790 kr i Oslo.

Noen kajakk kurs i Oslo krever at du blir medlem først før du kan ta kurset, og dette kan ofte ta lang tid nå som det er mange padlere i Oslo. Nord Kano- og Kajakklubb som ligger på Bygdøy har hatt så stor pågang i år at de ikke tar inn flere medlemmer før 2023. Men heldigvis holder OSLO BY KAYAK kajakk kurs på samme sted, uavhengig av klubbens inntak.

Her er prisen på et Introkurs 1300 kr (inkl. Våttkort avgift).

KLIKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ INTROKURS VÅTTKORT

Hvor kan man få våttkort?

Alle aktører som skal holde Våttkort-kurs innenfor rammene som er gitt av Norges Padleforbund, må ha sertifisert seg til minst 5 kursoblater på sitt Våttkort. Kun dette gir dem mulighet til å holde kajakk kurs innen våttkort-stigen.

I de siste årene har antall kajakk-aktører i Oslo som holder kajakk kurs i Oslo økt kraftig, men det har også antall personen som vil padle kajakk. Så her er det plass til alle ;-)

Det er mange likheter med hvordan alle aktørene holder kursene sine. Like vel ser det ut som antall personer pr instruktør varierer en del på kajakk kurs i oslo. Aktøren Oslo By Kayak har bevist satt et max antall på 8 deltager, dette for å sette søkelys på kvalitet framfor kvantitet. «Blir det for mange deltagere får ikke alle like mye oppfølging, slik er det bare» sier Nicolai Kjerschow fra Oslo By Kayak.

Her er noen av aktørene som holder Våttkort kurs i Oslo:

  • OSLO BY KAYAK
  • DNT OSLO (Sørenga)
  • Norrøna Hvitserk (Lysaker)
  • Learn2Kayak (Sollerudstranden)
  • Oslo Kajakklubb, OKK (Vækerø)
  • Akerselva Padleklubb (Grønnland)

For påmelding til Oslo By Kayak sine Introkurs:

Klikk på lenken under og se etter stedet "Oslo, på Bygdøy" og velg en dato som passer. Det er kun plass til 8 deltagere pr kurs. Når du har funnet en dato som passer for alle, kan du bare dele linken til kursdatoene med de andre i gruppa. Alle deltageren må registrer seg. Det holdes introkurs både i helger og hverdager. Hverdager 17-20:00. Helger 11-14:00.

Påmelding:

https://padling.no/terminlister?dicipline=3

Pris pr.per 1300 kr

Betaling kan gjøres i vår webshop, eller via kort på selve kursdagen.

Hva kan man bruke våttkort til?

De fleste ønsker å bruke sitt Våttkort når de er på reise i Norden og ikke har med sin egen kajakk, dette kortet lar deg nemlig leie kajakker av utleie aktører av havkajakker. Andre ønsker å ta sitt Våttkort for å få raskere innpass i en kajakk-klubb. Men ser man bort i fra dette, så er hovedmålet med Våttkortet stigen å gi deltagerne den kompetansen de trenger for å mestre det å padle i nordiske farvann.

KLIKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ INTROKURS VÅTTKORT